invitatii de nuunta | invitatii de botez | plicuri bani | meniuri nunta | accesorii | marturii nunta si botez | caiete de amintiri
   
 
Marturii pentru nunta :
    Sticle   Borcane   Sticle plastic    
           
 
Accesorii pentru marturiile de nunta      
                   

Există o veche tradiţie în zona ţărilor mediteraneene şi a celor din Europa Centrală, de a oferi un mic cadou fiecărei familii sau persoane care este invitată la recepţii pentru ocazii speciale, cum ar fi nunţi, botezuri, aniversări, comuniuni sau terminarea studiilor. Tradiţia spune că aceste mici cadouri –„bomboniere” în limba italiană şi adoptate la noi ca „mărturii” –, având în compoziţie obligatoriu bomboane dulci (de regulă migdale glazurate, folosite încă din Evul Mediu) erau oferite familiei sau prietenilor în semn de recunostinţă pentru sprijinul şi susţinerea lor. În plus, mărturiile se trimiteau şi persoanelor care se aflau în imposibilitatea de a participa la festivităţi, dar care oferiseră, la rândul lor, un cadou. Ele au, deci, dublu rol, acela de a spune într-un mod simbolic „Mulţumesc”, dar şi ca suvenir de la festivitatea respectivă.

La noi...obiceiul este, mai mult sau mai puţin, similar. La nunţi tuturor invitaţilor li se prind în piept cocarde de flori . Ele au rolul de a-i uni pe toţi cei prezenţi şi de a crea imaginea unei mari familii ce protejează şi susţine mica familie ce tocmai ia naştere. La botezuri, invitaţii primesc mici cruciuliţe prinse cu fundiţe colorate, simbol al creştinării care tocmai se înfăptuieşte. De asemenea, în majoritatea zonelor ţării se făceau şi se fac cadouri naşilor şi rudelor foarte apropiate - ştergare ţesute de mână, sticle de vin şi colaci dulci împletiţi sau chiar obiecte de îmbrăcăminte şi de uz casnic.

 

 
           
 
  Pentru nunta ta de vis ai nevoie de o invitatie de vis!
prima pagina royal wedding